Hoe kies ik de juiste betonfundering?

Voorbereiding fundering

Een fundering storten kan op verschillende manieren gedaan worden. Een goede voorbereiding zoals grondonderzoek, sondering en draagvermogenberekeningen zijn onmisbaar. Alles valt of staat met een goede ondergrond en een sterk fundament! Daarom zijn er ook veel verschillende soorten funderingen maar naast de constructie, wapening en betonsoort kunt u ook denken aan funderingsisolatie.

Contact            Over ons  

Ondergrond fundering

Welk funderingstype het beste is hangt o.a. af van de ondergrond (droog of nat, is het zwarte grond, klei of veengrond). Factoren die bepalend zijn voor het soort fundering. Voorbereidingen zoals grondonderzoek, sondering en draagvermogenberekeningen zijn hierbij onmisbaar. Maar onderzoeken, rapporten en berekeningen zijn nog maar een 'papieren' basis. Dan is de praktijkvraag, welk type fundering past bij onze ondergrond en welke voorbereidingen zijn daarbij nodig?

Advies nodig?    

Fundering isoleren?

Moet een fundering geisoleerd worden? Wat zijn de voor- en nadelen? Warmte stijgt toch en uit de grond komt toch alleen maar kou? Juist daarom is de juiste isolatie van uw fundering van belang! Veelal wordt vanuit de kruipruimte de vloer geisoleerd maar wanneer dat niet mogelijk is kan de fundering wel geisoleerd worden. Hierbij is het wel van belang dat u de juiste isolatiematerialen kiest! Niet ieder materiaal is geschikt voor iedere fundering of ondergrond.

Advies nodig?

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer