De juiste betonfundering? Op Berg kunt u bouwen!

Soorten betonfunderingen

Een goede fundering daar valt of staat het bij, maar wat is nu de juiste fundering op uw ondergrond of voor uw specifieke bouwproject? Is dat nu een strokenfundering, prefab fundering of kolommenfundering met puntbelastingen?

Wij vertellen u graag meer over de diverse soorten betonfunderingen en maatwerk oplossingen.

Balkfundering

Balken van gewapend beton welke te gebruiken is bij zowel fundering op palen als fundering op staal of op een zandondergrond. Op de verschillende balken rust het hele gebouw. Balkenfunderingen zijn verkrijgbaar in prefab vorm maar het is ook mogelijk deze ter plaatse te storten met behulp van een bekisting. Maar het grootste voordeel van een balkenfundering is te behalen met de prefab balken, deze zijn kant en klaar en worden alleen nog in de juiste positie aangebracht.

 

Offerte aanvragen                          Referentie's   

Strokenfundering

Een strokenfundering wordt vaak toegepast bij zand- of veengronden. Aan weerszijden worden twee stroken geplaatst als tijdelijke bekisting voor het betonstorten. Nadat de bewapening is aangebracht binnen de stroken wordt het afgevuld met beton. Na uitharding worden de stroken weer verwijderd en hebt u een stabiele fundering om op verder te bouwen. 

Offerte aanvragen                          Referentie's   

Prefab betonfundering

Een prefab fundering komt in kant en klare funderingselementen aan op locatie. Deze is van te voren helemaal op maat gemaakt waardoor het op de bouwplaats sneller werkt en uw fundering direct klaar is. Hierdoor kan er na het leggen van de fundering direct worden doorgebouwd met vloerelementen of andere opbouwmogelijkheden van uw woning of bedrijfspand.

Offerte aanvragen                          Referentie's   

Kolommenfundering | Poer stiep constructie

Bij een kolommenfundering/poer stiep funderingen worden poeren in de ondergrond gestort voor de puntbelastingen. Op deze poeren (puntbelastingen) worden vervolgens kolommen aangebracht voor de opbouw van de verdere (funderings)constructie. Bij een fundering op heipalen zal de poer met de bovenkant van de heipalen  worden verbonden, waarna op de poer een kolom kan worden aangebracht.

Offerte aanvragen                          Referentie's   

  • Strokenfundering
  • EPS fundering
  • Prefab fundering

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer